Erikoinen syksy - monellakin tapaa!


Syyskuu 2020


Koko vuosi on ollut lievästi sanottuna erikoinen, ja oli vain odotettavissa, ettei syksy tee poikkeusta. On ollut todella lämmintä vuodenaikaan nähden, ja sen huomaa kyllä kun pihassa kulkee.

Pihassa on vielä syyskuun lopussa sulassa sovussa vierekkäin kevään orvokit, kesän neilikka "pink kisses" ja syysasuinen villiviini. Mökillä puolestaan kukkii kevään alppiruusu toista kierrosta.


Neilikka Pink Kisses Dianthus caryophyllus














Villiviini syysvärissä





















Alppiruusu kukkii syksyllä























Näitä on sattunut ennenkin, mutta pylväspihlaja tarjosi yllätyksen jota en ole ennen nähnyt; samassa puussa on yhtä aikaa sekä kukkia että marjoja. Kumpiakaan ei ole ollut koko vuonna paljoa, joten hyvin ne samaan puuhun mahtuvat, ei sillä. 

Kuva on hieman kaukaa, kun ei riitä pituus ottamaan lähempää kuvaa jossa molemmat näkyisi, mutta siis vasemmalla puussa on latvassa kukat, ja oikealla puolella marjat. En tiedä onko sillä mitään merkitystä, mutta aamuaurinko tulee tuolta vasemmalta, ja oikealle puolelle paistaa etelä-aurinko. 


Pihlajassa marjoja ja kukkia yhtäaikaa




































Erikoiset on ajat, näin se on vain todettava. 



Lokakuu 2020


Yhtä erikoisena jatkuu myös lokakuu. Sipuleita on tullut hamstrattua kassillinen, vaan milläs laitat maahan kun lämmintä on +18. Kauppojen hyllyt notkuvat kanervia ja callunoita, ja samaan aikaan pihassa kukkivat vielä orvokit. 

Edellisten kuvien orvokit ja neilikat eivät näytä merkkiäkään kukinnan lopettamisesta, vaikka villiviini on jo tiputtanut lehtiään ja selkeästi siirtymässä syksyyn. 

Ruukkuistutuksissa osa pelargonioista on jo päättänyt syksyn tulleen, ja ne korvasin kanervilla. Hybridimalli on ollut pinnalla monessakin yhteydessä, ja nyt sitä pääsi ihan itsekin kokeilemaan, eikä tullut pöllömpi vaikka itse sen sanonkin!




Kellokanerva Erica ja lumihiutale











 










Nappasin siis ainoastaan kukinnan lopettaneet pelargoniat pois, ja laitoin Kellokanerva 'erica'n tilalle, sekä alelaarista eurolla ostamani koristekaalin kylkeen. Hieman hassuhan tuo on, kun kesä- ja syksykukat ovat samassa purkissa, mutta olkoon nyt niin kauan kuin lumihiutale suostuu kukkimaan. 

Pelargoniat aion yrittää tänä vuonna talvettaa, siitä lisää täällä.

Hieman erikoiseltahan se kieltämättä näyttää, kun piharuukussa kukkii vierekkäin kellokanerva ja orvokki :D

Kellokanerva erica ja orvokki






















Iloisen yllätyksen koin raivatessa takarinteen pusikkoa, siellä oli suojassa innostunut kaksi kesällä ostamistani Dahlioista kukkimaan! Sinällään yllättävää oli Daalioiden värit, koska kaikki muut ostamani olivat lilan sävyisiä, paitsi ensimmäisessä kuvassa oleva Carribean Fantasy. Tämä toinen ei selkeästikään tiennyt että sen kuuluisi olla lila. Nätti silti, oli mikä oli :)

Dahlia carribean fantasy

Mikä daalia




















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maljaköynnöksen talvehtiminen

Tarhatyräkki - Euphorbia cyparissias

Munankuoria ja kahvinporoja - lehtokotiloille kyytiä ja kasveille lannoitusta