Suojaan ahneilta kauriilta ja pupujusseilta

Se tunne kun tajuat, että pellonlaidassa päivystävä suloinen kaurisperhe kyttääkin vain istutuksiasi


Viime kesänä katselin ihastellen pellolla viihtyviä kauriita. Onpa ne söpöjä! Ja pienet vasat, miten suloisia  pikku palleroita. 

Viime talven jälkeen kun katselin samaisia otuksia, oli ajatukset hieman erit. Söpöjä ne ovat edelleen, totta, mutta suloisuus koki hieman inflaatiota kun löysin suurimman osan viime kesänä istutetuista kasveista tikulle kaluttuna. Sinne menivät angervot, jasmikkeen taimet, pallotuijat, kanadanhemlokki ja kaikki luonnontulppaanin sipulit. Ja joka paikka pieniä sorkanjälkiä täynnä. Ai että kyllä nyppi.

Kauriilta säästyneet, uhkarohkeasti maasta punnertavat helmililjat, hoitelikin sitten alapihalla asuva rusakko. Voi onnen päivää. Mutta onhan ne silti kauniita syksyisessä aamuauringossa, emo ja kolme vasaa. Rusakkoa ei heilukorvineen nyt tässä yhteydessä edes mainita.

Kaurisperhe

Söpöjä tahi ei, hermo meni. Ja kun onneksi sain kasvit kesän aikana elvytettyä, niin tänä talvena ei meidän pihassa kasvinmussuttajat juhli. Painelin puhisten kauppaan ja ostin pienisilmäistä aitaverkkoa. 

Verkotin kaiken, minkä edes kuvittelin mahtuvan kauriin tai rusakon suuhun. Osan verkotin ympäriinsä, ja kivillä verkko paikoilleen. Pienet pallotuijat verhosin korkeaan verkkoon. Siinä sitä saa olla melkoinen kenokaula-kauris, että tuolta onnistuu tuijan jyrsimään!

Tuijan suojaus
































Kanadanhemlokki turvassa
















Keväällä sitten nähdään, että kuka se onkaan joka viimeksi nauraa. Pahoin kyllä pelkään että se en ehkä toiveista huolimatta ole sittenkään minä. Jännät on paikat kun lumet sulaa!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maljaköynnöksen talvehtiminen

Tarhatyräkki - Euphorbia cyparissias

Munankuoria ja kahvinporoja - lehtokotiloille kyytiä ja kasveille lannoitusta